NOTÍCIES »

XXa.Festa de l’Esport Català, Barcelona 20 de desembre de 2016

JOSEP MARÍN RECULL EL PREMI ESPERIT ESPORTIU

Un any més, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el diari SPORT van organitzar la Festa de l’Esport Català, que enguany arribava a la seva vintena edició.

Personalitats del món esportiu i polític a més de mitjans de comunicació es van citar al Museu Marítim de Barcelona.

En una gala dirigida pel cap d'esports de TV3, Bernat Soler, els encarregats d'obrir la cerimònia van ser el president de l'UFEC, Gerard Esteva, i el director del diari Sport, Ernest Folch. La nostra federació va estar representada per la presidenta Francina Guardiola i el director tècnic Joan Mayol (a la fotografía ).

Com ja és tradició, la festa va atorgar un premi a les entitats esportives centenàries que aquest any van ser l'Agrupació Esportiva Monistrolenca, la Unió Esportiva Guissona, el Club Esportiu Puig-reig, el Centre d'Esports Esparraguera, el Centre d'Esports Llinars, el Club Futbol Cardona, el Sant Cugat Esport Futbol Club, el Club Esportiu Navàs, el Futbol Club Cardedeu, el Club Natació Sabadell i el Club Futbol Balaguer.

La festa reservava un guardó molt especial a la Millor Gestió Federativa. Aquest reconeixement va anar a parar a mans de la Federació Catalana de Rem.

A continuació va ser el torn del Premi Especial GAES a l'Esperit Esportiu, que va anar a parar a mans de Josep Marín. Subcampió del món l'any 1983 als 50 km marxa, als 66 anys s'ha passat a l'Ironman obtenint uns grans resultats.

Tot seguit es va entregar el Premi a l'Esportista Llegendari, que enguany va ser per Elisabeth Maragall.
A continuació era el torn de fer entrega a una nova categoria, la de Millor Entrenador o Entrenadora de l'any a Xavier Pascual.

La festa va continuar amb l'entrega del guardó a l'equip que ha donat més èxits a l'esport català, que enguany va ser per al Centre de Natació Mataró, que va decidir fer una aposta pel waterpolo i els títols han començat a arribar per aquest jove equip que l'any passat es va adjudicar la Copa de la Reina i la Copa LEN.

Havent estat any olímpic i paralímpic, i amb tants bons resultats per als esportistes catalans, la festa de l'esport català va premiar els Millors Esportistes Paralímpics. En categoria masculina, l'ex medallista en atletisme i recent medalla d'argent en ciclisme en carretera, Ignasi Àvila.

En categoria femenina, el premi va ser per Elena Congost, que als passats que als passats Jocs de Rio va aconseguir la medalla d'or en la marató classe per a discapacitats visuals.Tot seguit va ser el moment de reconèixer els Millors Esportistes Catalans de l'any, Saúl Craviotto i Mireia Belmonte.